Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Ambalaj Sektörü, AMD Ev Sahipliğinde İftar Yemeğinde Buluştu

Ambalaj Sektörü, AMD Ev Sahipliğinde İftar Yemeğinde Buluştu

İftar Yemeğinde AMD Başkanı Cem Büyükcıngıl, sektörün dış ticaret verilerini paylaşırken ekonomist Rüştü Bozkurt Türkiye'nin gelecek 10 yılını belirleyecek önemli gündem maddelerini sıraladı.

Ambalaj Sektörü, AMD Ev Sahipliğinde İftar Yemeğinde Buluştu
Ambalaj Makinecileri Derneği’nin ev sahipliğinde 19 Haziran Cuma akşamı İstanbul Point Otel Barbaros’ta gerçekleşen iftar yemeğinde üyeler ve sektör mensupları bir araya geldi. İftar yemeğine AMD üyelerinin yani sıra ASD, PAGEV, PAGDER, PLASFED, ÇEVKO, KALDER ve İSO gibi sivil toplum kuruluşları ve ambalaj sektörümüzün önde gelen dernekleri katıldı. Açılış konuşmasında Ambalaj Makineleri Sektörünün dış ticaret verilerini ortaya koyan AMD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Büyükcıngıl, Türkiye'nin geliştikçe, büyüdükçe, ambalaj ve ambalajlama makinelerine talebin arttığını dikkat çekti. Sektörün bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 8 arttırdığına vurgu yapan Büyükcıngıl, 2014 yılının ilk 5 ayında 51 milyon dolar olan ambalaj makineleri ihracatının, 2015'in aynı döneminde 58 milyon dolara ulaştığını ifade etti ve ekledi: "İhracatımız bu dönemde yüzde 14 arttı. Sektörümüz ana ihracat pazarlarında etkinliğini sürdürüyor. Yılsonuna kadar ihracat performansımızı daha çok artırmayı hedefliyoruz. Ambalaj Makineleri ithalatımız 2014 yılında bir önceki yıla göre miktar olarak yüzde 1 artarken, değer olarak yüzde 5 azaldı. 2014 yılının ilk 5 ayında 190 milyon dolar olan ambalaj makineleri ithalatımız, 2015 yılının aynı döneminde 138 milyon dolara düştü. İthalatımız bu dönemde yüzde 27 azaldı. Önümüzdeki dönemde hedeflerimizden birisi Ambalaj Makineleri sektörümüzün dış ticaret açığı vermeyecek konuma ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz."

Geleneksel AMD İftar Yemeğinde Ambalaj Makinecileri Derneğine yeni üye olan Hakan Makina, Apack Ambalaj Makine, Beta-Pak Otomatik Paketleme Ambalaj Makinaları temsilcilerine plaket takdim edildi.

Türkiye’nin Gelecek 10 Yıldaki Gündemi

İftar yemeğinin konuk konuşmacısı ekonomist Rüştü Bozkurt "Türkiye’nin Gelecek 10 Yıldaki Gündemi" başlıklı bir sunum yaptı. Bozkurt,  ekonomiye yönelik sık kullanılan ancak anlamı yeterince bilinmeyen terimlerin önemine dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti: "Endüstri 4.0 hepinizin gelecek beş yıldaki gündeminde en ön sıralarda yer alacak. Analitik 3.0 aşamasına geçmeden gelecek beş yılı güven altına almak mümkün değil. İyi okul, iyi iş yeri ve rahat bir hayat algısı, gelecek beş yılı güven altına alamayacak: kendine sürekli yatırım yapma algısı gerekiyor. Üç boyutlu baskı ve eklemeli üretimin sonuçlarını düşünmeden ambalaj makinesi üretilemez. Akıllı, bağlantılı ürünler gelecek on yılda sektörlerin içyapılarını sınırlarını ve etkilerini yeniden belirleyecek."



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Ambalajın Devine Uluslararası Ödül

    Ambalajın Devine Uluslararası Ödül

    Gıda ürünlerinden, endüstriyel ve kozmetik sektörüne kadar uzanan geniş bir yelpazeye metal ve plastik ambalaj üretimi gerçekleştiren Sarten, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve ambalaj sektörünün en prestijli yarışmalarından biri olan WorldStar 2019’da ödüle layık görüldü.... Devamı »
  • Atik Makina Yeni Yerinde!

    Atik Makina Yeni Yerinde!

    Uzun süredir İstanbul'da plastik Ambalaj ve Poşet Makinaları sektörüne yedek parça ve ekipmanları sağlayıcısı olarak ideal işletmelerden biri olmayı başaran Atik Makina, Sefaköy Sanayi Sitesi’nde yeni yerine taşındı!... Devamı »