Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ALOSBİ Ege Bölgesindekı En Büyük Parsellere Sahip

ALOSBİ Ege Bölgesindekı En Büyük Parsellere Sahip

Tek Kimya İhtisas Bölgesi, Modern Altyapı, Yeşil OSB...

ALOSBİ Ege Bölgesindekı En Büyük Parsellere Sahip
Sun Chemical, Eltaş Trafo, Ege Kule, Ege Raspa, Manisa Çelik Hasır, Güven Haddecilik, Turkmex firmalarının yatırımlarına hız verdiği ve fabrika inşaatlarının büyük bir hızla devam ettiği Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ), mevcut firmaların ilave yatırımları da hız kazandı.

​42 firmanın faaliyette olduğu bölgede, 24 firmanın da fabrika inşaatlarını tamamlamak üzere olduğunu söyleyen ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, bölgenin tamamının faaliyete geçmesi ile birlikte 60.000 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

ALOSBİ’nin konum itibariyle stratejik ve lojistik bir öneme sahip olduğunu bildiren Akkan: “ALOSBİ, Aliağa Limanları, İzmir-Çanakkale Otoyolu ve İzmir-Bandırma Demiryolunun kesişim noktasında yer alan lojistik merkez kimliğiyle ön plana çıkıyor. Ege Bölgesinin 17 milyar dolarlık ihracatının 10.2 milyar dolarının gerçekleştiği Aliağa limanlarına yapımı devam eden Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve Socar-Petkim'in limanlarının da eklenmesiyle Aliağa yakın gelecekte ülkenin en önemli liman bölgesi olacaktır.” dedi.

ALOSBİ’de birçok yerli dev firmanın yanında Meksikalı, Belçikalı, Fransız ve Amerikalıların bulunduğunu belirten Atıl Akkan: “Bölgemizde 5.000 m2’den 575.000 m2 arasında değişen toplam 362 adet sanayi parseli bulunuyor. Özellikle kimya, plastik, metal, döküm, haddecilik, otomotiv ve makine sektörlerindeki yatırımlara ev sahipliği yapıyoruz. 100.000 m2 ile 575.000 m2 arasında değişen büyüklükte dev parsellere sahip Ege Bölgesindeki tek organize sanayi bölgesiyiz.” dedi. Yatırıma karar veren sanayici için tek durak ofis özelliği ile ALOSBİ’nin vakit kaybetmeden, bürokrasiye takılmadan, ‘bugün parselini al, projeni hazırla, ertesi gün yatırıma başla’ mantığı ile hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.
 
Tek Kimya İhtisas Bölgesi

ALOSBİ’nin Kimya ve Karma olmak üzere iki bölümden oluştuğunu bildiren Akkan, kimyanın hem stratejik sektör olması hem de hammaddeye yakınlığı nedeniyle bölgenin kimya yatırımları açısından çok cazip olduğunu ifade etti: “ALOSBİ’nin hammaddeye yakınlığının doğurduğu konum avantajı ve lojistik avantajları ile yatırımcılara sunduğu ideal yatırım koşullarını göz önünde bulunduran Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, kimya sanayinin üssü olarak Aliağa OSB’yi belirledi ve bölgeyi Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ilan etti. ALOSBİ, altyapısı ve yatırıma hazır parselleri ile Türkiye’nin, kimya sanayicileri için yatırıma uygun tek ihtisas sanayi bölgesidir.”
 
Modern Altyapı

Dünyanın en modern altyapısını yatırımcılara sunmak adına Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Atıl Akkan, 46.000 m uzunluğunda Galeri Sistemi kurduklarını, bu sayede bakım ve onarım aşamasında bölgenin şantiyeye dönmesini engellediklerini söyledi.
 
 Yeşil OSB

Sağlık Koruma Bandı, Ağaçlandırılacak Alan, Spor Alanları ve Parkları ile yaklaşık 3 milyon m2 alanın yeşil alana ayrıldığını söyleyen Atıl Akkan: “Geçtiğimiz yıllarda dikilen 80.000 adet fidan ve bu dönemde dikilmekte olan 40.000 adet kızılçam ve servi fidanı ile bölgede toplamda 120.000 adet fidan dikimi gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SARAÇ PLASTİK,  ''İki Plakalı DP'' serisini sektöre sundu.

    SARAÇ PLASTİK, ''İki Plakalı DP'' serisini sektöre sundu.

    Alanındaki 55 yıllık tecrübe ve teknolojik bilgi birikimiyle, 2008'den beri Avrupa marka komponent ve aksamlarıyla sektöre sunduğu YENİ SRC makineleri ile müşterilerine değer katmaya devam eden SARAÇ, Avrupa ve Ortadoğu'daki en büyük makine stokuna sahip 5.000 m2lik kapalı çalışma alanında, 25 kişilik profesyonel kadrosu ile yenilikçi çözümler getirmeyi sürdürmektedir.... Devamı »