Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Akıllı ve Sezgisel Çözümler Yanı Başınızda

Akıllı ve Sezgisel Çözümler Yanı Başınızda

Festo Elektrikli Otomasyonda Kolaylık ve Verimlilik Sağlar

Akıllı ve Sezgisel  Çözümler Yanı Başınızda
21. yüzyılın otomasyon teknolojisi işlem hızını, hassasiyetini ve kalitesini mükemmel bir seviyeye yükseltirken aynı zamanda akıllı ve sezgisel olmayı da beceriyor. Festo Business Development Electric Automation departman müdürü Martin Schorbach bu konuda şunu söylüyor:
 
“Festo gerek elektriksel gerekse pnömatik alanındaki yetkinliği sayesinde akıllı ve sezgisellik özelliklerin geliştirilmesine önemli katkıda bulunuyor.”
 
Schorbach sözlerine şöyle devam ediyor: “Festo’nun çözüm yeteneği uygun ürünler sunmaktan çok daha fazlasını içeriyor“. Gerçekten de Festo’ya ulaşan bir müşteri talebi yüksek verimli bir süreci başlatıyor ve bu sürecin sonunda örneğin montaja hazır, karmaşık bir handling sisteminin ilk işletmesi gerçekleşiyor. Satış ve proje mühendisleri, sektör uzmanları, hareket kontrol, robotik, kontrol teknolojisi, yazılım ve eksen mekaniği uzmanları bir araya gelerek müşterinin belirtmiş olduğu talep ışığında müşteri ihtiyacına özel, uygun maliyetli, enerji verimliliği yüksek bir çözüm geliştiriyorlar.
 
Otomasyon platformu CPX

Uzman ekipleri tahrik mekaniğinden motorlara, eksen kontrol ünitelerinden tahrik fonksiyonlarına, arıza arama fonksiyonlarından operatör arabirimlerine ve hareket kontrol ünitelerini yöneten kontrol cihazlarına kadar çok geniş Festo ürün yelpazesinden yararlanabiliyorlar. Tüm ürünler tek elden çıktığı için herşey birbiriyle uyumludur.
 
Pnömatiğe yönelik otomasyon platformu CPX ve elektriksel sistemlere yönelik otomasyon platformu CMXR gibi çözüm paketleri fonksiyon entegrasyonunu mümkün kılarken sistemsel karmaşıklığı giderirler. Schorbach: “CPX platformu pnömatik ile elektriksel tahrik teknolojisi arasındaki köprüyü kurmayı başarırken fabrika ve proses otomasyonu olarak adlandırdığımız iki alanı da birbiriyle irtibatlandırabiliyor.“
 
Montaja hazır robotik

Festo, geçen yıllar içinde hem handling hem de montaj alanında pazarı çığır açacak yeniliklerle şaşırttı. Bunlar örneğin EXPT serisi Delta Robot, EXCH serisi High Speed H-Portal, EXCT  serisi High Speed T-Portal ve EXCM serisi Mini H-Portal gibi montaja hazır, elektriksel tahrik teknolojisi üzerinde temellenen inovasyonlardı. 
 
Tüm taşıma çözümlerinin ortak noktası ise hareketli kütle miktarının düşüklüğü sayesinde ulaştıkları yüksek dinamizm ve Festo ürün yelpazesinde yer alan standart komponentlerden oluşuyor olmaları. Müşteriler sistemlerinin konfigürasyon işleminde  bir eksen yapılandırma kitini temel alarak siparişlerini gerçekleştirebilirler. Montaja  hazır çözüm isteyenler güvenli mekanik aksamlara, tam uyumlu tahrik regülasyonuna ve eksiksiz bir motor yelpazesine güvenebilirler.
 
Akıllı tahrik paketleri

“Optimised Motion Series“ gibi tahrik paketleri ile elektriksel tahrikli taşıma sistemleri kolaylaşmaktadır. Burada çekirdek komponent CMMO serisi tahrik regülatörüdür. Bu komponent EPCO serisi elektriksel silindir ile kombinasyon halinde çalışır.
 
EPCO, fabrika otomasyonunda maliyetleri yükseltmeden ve kolayca elektriksel silindirlerden yararlanılabileceğini kanıtlayan bir üründür. İlgili yazılım araçlarıyla web konfigürasyonları ile web üzerinden arıza arama işlemleri kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Böylece elektriksel tahrik neredeyse bir pnömatik silindir kadar kolay kontrol edilebilir.

Motion Control kontrol altında

Tahrik regülasyon komponentleri ve valf adaları gibi tüm komponentler ile arayüz bağlantısına sahip tahrik kontrol sistemleri sayesinde bir noktadan bir diğer noktaya hareket mi edecek? Bir pozisyonun üzerinden geçilmesi mi gerekiyor? Veya robotik çözümlerine yönelik komple bir sürüş mü gerekli? Mekatronik handling kitinin entegre bir öğesi olan Festo’nun kontrol “evreni” modüler olmakla birlikte ölçeklendirilebilmektedir.
 
Festo, pnömatikten elektriksel tahrik teknolojisine kadar uzanan ürün yelpazesini sürekli olarak geliştirdiği için, ister 1 gram kadar hafif parçalar ister büyük ebatlı, ağır iş parçaları olsun,  dünyanın her yerinden müşteriler kendi isteklerine yönelik uygun bir uygulama bulabilmekteler.
 
Schorbach durumu şöyle özetliyor: “Mikroçipten diş fırçasına ve oradan ağır döküm parçalarına ya da hantal karton ambalaja kadar her şeyin taşınması mümkün.”
 
Vakum teknolojisinde enerji tasarrufu

OVEM vakum jeneratörü tesis hata ve arızalarını önler

Entegre hava tasarruf fonksiyonuna sahip Festo ürünü OVEM vakum jeneratörü Festo’nun enerji verimliliği yüksek çözümleri arasında yer alıyor. Vakum sistemine koruyucu bakım sağlayan bir vakum sensörü sayesinde makine hata ve arıza riski önemli ölçüde azaltılır.
 
Barograflı LCD göstergesi sayesinde vakum sisteminin tümünü sürekli gözetim altında tutmak mümkündür. Bir süredir farkedilmeksizin devam eden ya da bir anda ortaya çıkan bir sızıntı tespit edildiğinde veya vakum boşaltma süresi olumsuz yönde değiştiğinde vakum jeneratörü bunu kendiliğinden algılar. Böylece OVEM vakum jeneratörü koruyucu bakım sağlamış olur, uygulayıcı olası tesis arıza ve  hatalarını önlemiş olur.
 
Koruyucu bakım

OVEM vakum jeneratörü vakumu aralıksız olarak kullanıcının önceden belirlediği bir referans değeriyle karşılaştırır.
 
Kullanıcı, önceden belirlenmiş vakum boşaltma süreleri ile tesisin çevrim sürelerinin aşılmasını önlemek için Teach-in uygulamasıyla eşik değerlerini tanımlar. Burada handling işleminin hızını temsil eden ve böylelikle tesisin üretkenliğini, performansını gösteren çevrim süresi ana referans değeridir.
 
Zaman tasarrufu

Vakum jeneratörü ve “bırak” sinyali iki adet entegre solenoid valf tarafından kontrol edilir.
 
Kısa yollarla sağlanan kısa anahtarlama süreleri sayesinde iş parçasının hızlı ve güvenli bir biçimde bırakılması sağlanır. Hatta iş parçasını bırakma sinyalini bir ayar cıvatası ile ayarlamak dahi mümkündür.
 
Tüm kumanda elemanları ve göstergeler ön yüze yerleştirilmiştir. OVEM vakum jeneratörü bakımda da kolaylık sağlar: Entegre filtre ile proses havası herhangi bir zorlanma ya da sorun yaratmadan temizlenir.Ön yüzde yer alan bir izleme penceresi ile süreci izlemek, denetlemek mümkündür. Kısacası vakum jeneratörü neredeyse hiç bakım gerektirmezken, tesis bakımının zamanında yapılmasını sağlar.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR